Nyheter

Vänsterpartist: Fagerstas budget är oroväckande

Vänsterpartisten Stig Henriksson i Fagersta är kritisk till hur kommunbudgeten skötts. Han menar att budgeten ska fattas i en helhet.

20 November 2018 | 16:24:00


Kriminalvårdsdirektör: Västerås häkte finns med på listan

Kriminalvårdens generaldirektör har fattat beslut om byggnationer av anstalter och häkten på tretton orter i Sverige. Västerås är inte en av dem.

20 November 2018 | 14:37:00


Backlund tar ställning mot skitsnack i omklädningsrummet

NHL-stjärnan och västeråsaren Mikael Backlund står upp för jämställdhet och tar avstånd från skitsnacket i omklädningsrummen. Det gör han som en av ambassadörerna i Looker Room Talks utmaning till idrottsvärlden. Se videon med Mikael Backlund här!

20 November 2018 | 12:27:00


Västmanländska reaktioner på årets julklapp: Äntligen!

På onsdagmorgonen presenterade HUI Research årets julklapp 2018 - det återvunna plagget. Sofia Eriksson på Kungsörs återvinning&secondhand ser definitivt ett ökat intresse för second hand-handel.

20 November 2018 | 11:56:00


Västerås-simmare tävlar i VM i Kina

Simmaren Gustaf Dahlman från Västerås är uttagen till kortbane-VM, som i år avgörs i den kinesiska staden Hangzhou?mellan den 11 och 16 december.

20 November 2018 | 11:48:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam