Nyheter

Vårdval- Gravida måste få kontakt med barnmorska samma dag

För att inte kvinnokliniken på sjukhuset ska belastas i onödan, kräver Region Västmanland och Vårdvalsenheten åtgärder från länets vårdcentraler och MVC.

20 June 2018 | 19:02:00


Kommunutredning oroar Kolsvabor

Oro sprider sig i Kolsva efter uppgifter om att kommundelens framtid ska utredas. Men uppgifterna stämmer inte, enligt Köpings kommunchef Sara Schelin. – Det handlar inte bara om Kolsva, säger hon.

20 June 2018 | 17:04:00


Trafikverket svarar på kritiken: Beläggningsarbetet måste göras

Trafikverkets beläggningsarbete på 66:an mellan Västerås och Surahammar har väckt starka känslor. Men arbetet är nödvändigt menar Trafikverket.

20 June 2018 | 16:47:00


SJ har brist på fordon – avgångar ställs in

SJ har så många tåg på verkstaden att nästan 50 avgångar mellan Västerås och Stockholm ställs in den här och nästa vecka.

20 June 2018 | 16:09:00


Claes-Bertil Ytterberg utsedd till Årets Suring: Det är hedrande

Den tidigare biskopen Claes-Bertil Ytterberg får utmärkelsen Årets Suring. Han lämnade Surahammar för 55 år men kärleken till uppväxtorten är fortfarande stor.

20 June 2018 | 12:07:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam