Nyheter

Brand utanför Tärnsjö flammade upp igen

Branden som räddningstjänsten bekämpade vid Tinäset vid Östasjön väster om Tärnsjö under lördagen och söndagen flammade upp igen vid 18-tiden på måndagskvällen.

16 July 2018 | 21:34:00


Jugger har kommit till Västmanland

Sporten Jugger har kommit till länet. I Västerås bildades i våras klubben Westerås Wolfpack, som tränar en gång i veckan.

16 July 2018 | 18:57:00


Västerås stad råd i hettan: ät glass och drick vatten

Varningen för höga temperaturer över Västmanland har höjts till klass 2. Västerås kommun arbetar för att hjälpa invånarna hantera hettan.

16 July 2018 | 16:50:00


Trots många prövningar har Skultuna messingsbruk överlevt i flera hundra år

Skultuna Messingsbruk är nominerat till Västmanlands sju underverk. Bruket har varit med om bränder och blivit bortspolat men trotsar alla motgångar.

16 July 2018 | 16:33:00


"Vi är Sverige" arbetar mot segregering

Den ideella föreningen "Vi är Sverige" arbetar mot segregation.

16 July 2018 | 16:19:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam