Nyheter

Många vill se VIK Hockey möta AIK i kväll

Under onsdagskvällen möter VIK Hockey AIK på hemmaplan i hockeyallsvenskan. Intresset för matchen är stort i Västerås

17 October 2018 | 12:14:00


Sadlar värda över 1 miljon kronor stulna från Strömsholm

Ett 50-tal märkessadlar stals från Ridskolan Strömsholm under natten till onsdagen. Det stulna är värt över 1 miljon kronor.

17 October 2018 | 09:12:00


Miljardaffär när Enköping vill ha Västeråsvatten

Nu kan Enköpings kommun ta hjälp av Mälarenergi för att hämta sitt dricksvatten från Mälaren utanför Västerås och det är en affär på över en halv miljard kronor.

17 October 2018 | 06:20:00


Man knivskuren i Bäckby centrum i Västerås

En man i 30-årsåldern blev vid 20-tiden på tisdagen knivskuren i benet i Bäckby centrum i Västerås.

16 October 2018 | 21:01:00


Köpings tränare efter förlusten mot Umeå: Det var klasskillnad idag

Köping Stars, nykomlingar i högsta basketserien, mötte på tisdagskvällen Umeå på bortaplan och förlorade med 104-83.

16 October 2018 | 20:10:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam