Nyheter

Liberalerna i Västmanland vill ha Nyamko Sabuni som partiledare

Vid ett extrainsatt förbundsmöte under måndagskvällen nominerade Liberalerna i Västmanland Nyamko Sabuni till partiledare.

17 June 2019 | 21:03:00


Kan dröja ett halvår innan förbud för byggtipp prövas

Det kan ta upp till ett halvår innan länsstyrelsen tar ställning till överklagandet från NM Trading och Transport, som driver den omstridda tippen för byggavfall i Skultuna.

17 June 2019 | 16:07:00


Patienter med självskadebeteende kan själva skriva in sig

Region Västmanland ska i höst på prov införa en plats där patienter med allvarligt självskadebeteende själva kan välja att läggas in för slutenvård.

17 June 2019 | 15:26:00


Sämre äppelskörd att vänta i år

Fruktodlare i södra Sverige ser ut att få en av de sämsta skördarna på 20 år, det rapporterar P4 Jönköping, och även Västmanland ser ut att drabbas.

17 June 2019 | 14:27:00


VIK:s ordförande om nya seriesystemet: Ett väntat beslut

På Svenska Ishockeyförbundet Förbundsmöte i lördags beslutades det att det bara blir ett lag som kommer att kunna gå upp från Allsvenskan till SHL till skillnad från nuvarande två. 

17 June 2019 | 11:13:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam