Nyheter

Kommunalrådet om bussen mellan Virsbo och Fagersta

Buss 82 mellan Virsbo och Fagersta har tagits bort, det har upprört många föräldrar då det blir besvärligt för skolungdomarna. Nu svarar kommunalrådet Tobias Nordlander (S) på kritiken.

23 August 2017 | 15:51:00


Creedence Tribute live hos P4 Västmanland

Tony Malmberg och Anders Nilsson från bandet Creedence Tribute drar om några veckor ut på turné, premiär i Västerås. Idag gästade de P4 Västmanland för att spela ett par klassiker. Hör Creedence Tribute här!

23 August 2017 | 14:47:00


Myndigheter under samma tak i Köping

En rad staliga myndigheter samlar ihop sig i gemensamma lokaler i Köping, i de anrika KMW-lokalerna. Det handlar om Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten.

23 August 2017 | 13:48:00


Så gör du om ditt barn vill prata precis vid sängdags

Hur gör man om barnet behöver lätta sitt hjärta just när det är dags att sova? Familjebehandlarna Rose-Marie Dahlberg och Katarina Nordström ger tips.

23 August 2017 | 11:32:00


Åsa Eriksson slutar som kommunalråd i Norberg redan i oktober

Kommunstyrelsens ordförande i Norberg, Åsa Eriksson (S), kommer inom kort bli riksdagsledamot igen.

23 August 2017 | 11:20:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam