Nyheter

Munkavel på förskolepersonalen i Fagersta

I Fagersta kommun får inte förskolepersonalen ha kontakt med media på arbetstid utan chefens godkännande – vilket strider mot grundlagen.

20 September 2018 | 05:23:00


Mordförsök i Köping - knivskuren man förd till sjukhus

En 37-årig man blev knivskuren i samband med ett slagsmål på Sveavägen i centrala Köping sent på onsdagskvällen. Händelsen rubriceras som försök till mord.

20 September 2018 | 04:42:00


Polisen: Vi har flera anmälningar om nakna män i motionsspår

En naken man skrämde under onsdagskvällen en flicka i 15-årsåldern vid ett motionsspår i Västerås. Det är ett av flera liknande fall i Västerås den senaste tiden.

19 September 2018 | 20:00:00


Stöld av sadlar hårt slag mot ridskola

Flera stall och ridskolor har utsatts för sadelstölder den senaste tiden. Natten till onsdagen bröt sig någon in hos Vibys islandshästar i Arboga och stal sju sadlar till ett värde av 116 000 kronor.

19 September 2018 | 17:27:00


Fysisk aktivitet är en hälsoinvestering

För drygt 1,7 miljon år levde homo eructus. De var betydligt mer aktiva än dagens befolkning i jakt på föda eller på flykt från rovdjur.

19 September 2018 | 16:35:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam