Nyheter

Planerade bränder viktiga för naturen

Trots att det råder eldningsförbud på flera håll i Västmanland, avlöser olika planerade naturvårdsbränder varandra. En viktig insats för naturen, enligt ansvariga.

26 May 2017 | 16:05:00


Svarttall istället för exotiska palmer vid Lögastrand

På Lögastrand vid Mälaren i Västerås ståtar nu tallar längs strandlinjen, istället för de exotiska palmer som inte klarade klimatet.

26 May 2017 | 13:49:00


Vårdcentralens bil för hembesök vandaliserad

Den personbil som i natt vandaliserades och sattes i brand på Bäckby i Västerås är den bil som Bäckby vårdcentral använder för hembesök.

26 May 2017 | 11:39:00


Seger för Sofi Flink i årsdebuten

Spjutkastaren Sofi Flink, som tävlar för Västerås friidrottsklubb, gjorde årsdebut igår när kvalet till lag-SM avgjordes. Hon kastade som längst 56,53 och vann spjuttävlingen.

26 May 2017 | 10:46:00


Planerad skogsbrand i Skinnskatteberg

Vid lunchtid under fredagen startar en så kallad naturvårdsbränning i ett 15 hektar stort område i naturreservatet Lappland i Skinnskattebergs kommun.

26 May 2017 | 10:18:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam