Nyheter

Stefan Löfven: Sex ska vara frivilligt annars är det olagligt

Under sitt jultal idag kommer regeringen och statsminister Stefan Löfven att berätta om en samtyckeslag, att sex ska vara frivilligt.

17 December 2017 | 12:35:00


Gratis att åka buss i Fagersta

Från årsskiftet blir det gratis att åka buss i Fagersta, det skriver Fagersta Posten.

17 December 2017 | 11:21:00


Allsvensk målvakt till VSK fotboll

Efter spel i Örebro SK väljer Anton Fagerström att skriva på för VSK fotboll. Jag vill spela i en klubb som vill någonting, säger Anton.

17 December 2017 | 08:50:00


Ännu inga svar om Fridnässkolan - men ska utredas vidare

Föräldrar till barn på Fridnässkolan i Västerås är oroliga för att skolan ska stängas. Efter protester har en enig grundskolenämnd bestämt att utreda frågan.

17 December 2017 | 08:13:00


Julkalendern del 17: Hissen i städskrubben

Men nu är Hugo och Lumina omringade på skolgården. Vad vill de stora barnen dem?

17 December 2017 | 06:00:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam