Nyheter

Målfest när Rönnby förlorade mot Täby

På söndagen spelade Rönnby innebandy borta mot Täby och förlorade med 4-7.

16 December 2018 | 15:34:00


Bygdegårdarnas säkerhetsarbete ses över

I Västmanland finns 37 bygdegårdsföreningar och samtliga har nu, genom ett projekt, uppmuntrats att se över brandsäkerheten – men också hur man förhindrar inbrott och vattenskador.

16 December 2018 | 12:01:00


Hundratals elever i Västerås tvingas byta skola

Minst 170 elever i Västerås måste byta skola till nästa höst. Det handlar om en rockad mellan Skallbergsskolan, Apalbyskolan och Önstaskolan.

16 December 2018 | 09:25:00


Man slagen i huvudet med kötthammare

En man i Köping blev slagen i huvudet med en kötthammare strax efter klockan ett natten mot söndagen.

16 December 2018 | 08:14:00


Villa i lågor utanför Munktorp

Strax efter klockan fyra på söndagsmorgonen kom larm om en villabrand i Dåvö Bastviken, nära Munktorp. Det var en fullt utvecklad brand.

16 December 2018 | 07:39:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam