Nyheter

Stor risk för brand i skog och mark

Det varma och torra vädret gör att det är mycket stor risk för brand i skog och mark. Och risken kan öka vilket oroar MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

25 May 2018 | 17:20:00


Invigning av gångstråket vid Stadsträdgården

Åker man in vid tegeluddsvägen i Västerås så kommer man till ett vackert gångstråk: en träbrygga som är drygt 600 meter lång.

25 May 2018 | 16:17:00


Uncle Doghouse på Radioscenen

Bandet beskriver sin musik som "toksvängig bluesrock".

25 May 2018 | 16:01:00


Åtal mot tio personer i kokainhärva

I dag åtalades tio personer i en kokainhärva som rullats upp i efterdyningarna av den skottlossning mot en polisvilla i Västerås i oktober förra året.

25 May 2018 | 12:55:00


Knepet som får barnen att cykla till skolan

Jenny Schwitzky på Gryta i Västerås får sina barn att ta cykeln, trots att det är ganska lång väg.

25 May 2018 | 11:20:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam