Nyheter

Potthålen en politisk fråga: Vi måste komma ikapp underhållsberget

Claes Kugelberg (M) har lämnat in en interpellation om situationen med dåliga vägar till kommunstyrelsens ordförande i Västerås Anders Teljebäck (S).

21 March 2018 | 16:51:00


Man häktad för vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott

Den man i 30-årsåldern som begärts häktad för försök till mord på en kvinna i Västerås i helgen, har i dag häktats av Västmanlands tingsrätt.

21 March 2018 | 16:32:00


Musikern förklarar: Så gör du en bra låt

Nu är det dags att skicka in ditt bidrag till P4 Nästa. Vi passade därför på att ta reda på vilka komponenter en låt behöver för att slå igenom. Dessutom skrev vi en låt tillägnad Rocka Sockorna-dagen.

21 March 2018 | 15:48:00


Mälarenergi färgar varmvattnet grönt för att upptäcka läckor

I morgon tillsätter Mälarenergi ett ofarligt färgämne i fjärrvärmevattnet. Det gröna ämnet används för att hitta eventuella läckor i ledningar och varmvattenväxlare.

21 March 2018 | 14:11:00


Förskolebarnen rockar sockorna för allas lika värde

Idag är det världsdagen för Down syndrom och rocka sockorna-dagen. Genom att ta på sig udda strumpor idag hyllar barnen på Nordanby förskola i Västerås olikheter.

21 March 2018 | 13:15:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam