Nyheter

Kvinna våldtagen i svarttaxi – hittades vid vägkanten

Natten mot söndagen upptäckte några privatpersoner en kvinna vid riksväg 66 utanför Surahammar. Hon hade blivit våldtagen när hon åkte svarttaxi från Västerås.

18 November 2018 | 08:57:00


Konsultrapport kostade nära miljonen – nu ställs regionen till svars

En konsultrapport om mödrahälsovårdens organisation i Västmanland kostade 937 500 kronor. Rapporten blir nu en fråga för politikerna i regionfullmäktige.

18 November 2018 | 07:54:00


Köping Stars head coach: Vi måste jobba hårdare

Det blev sjunde raka förlusten för Köping Stars i herrarnas basketliga då de förlorade mot Nässjö med 75-82. Tränare Jotti Nikolaidis menar att det finns mycket att jobba på.

17 November 2018 | 20:08:00


Tung hemmaförlust för Köping Stars

Köping Stars spelade på lördagen hemma mot Nässjö i herrarnas basketliga och förlorade med 82-75. Det är lagets sjunde raka förlust.

17 November 2018 | 18:20:00


Hansdotter hundradelar från pallen

Frida Hansdotter från Norberg missade pallen i slalompremiären i finska Levi.

17 November 2018 | 15:11:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam