Nyheter

Många kokade vatten som inte behövde kokas

Nu har det visat sig att det aldrig var något fel på det vatten som de Kvicksundsbor som bor i Västerås kommun, uppmanats att koka.

16 October 2017 | 17:12:00


Olivia Åhs tog sig till topp tio i Idol

Under hösten har Olivia Åhs tävlat i Idol, men i fredags blev det hennes tur att lämna tävlingen.

16 October 2017 | 17:10:00


Dricksvattnet på Nyckelön godkänt igen

Nu behöver boende på Västeråssidan av Kvicksund inte längre koka sitt dricksvatten. Det meddelar Mälarenergi efter godkända vattenprover.

16 October 2017 | 13:19:00


Från kluven till sugen - Sara Jarlekrantz vill göra lumpen

Värnplikten vore en bra merit att ha i sitt CV och en chans att utvecklas som människa, resonerar 17-åriga Sara Jarlekrantz, som snart ska mönstra.

16 October 2017 | 10:54:00


Norbergs nya resecentrum invigt

Idag invigdes Norbergs nya resecentrum. Kommunalrådet Johanna Odö (S) är nöjd med resultatet.

16 October 2017 | 10:13:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam