Nyheter

VSK Fotboll räckte inte till mot Svenska mästarna

VSK Fotboll förlorade med 0-4 mot regerande Svenska mästarna IFK Norrköping i den andra omgången av Svenska cupen.

24 August 2016 | 23:26:00


Misshandlades med spade

En 20-årig man misshandlades grovt i Norberg under onsdagskvällen. Bland annat ska gärningsmännen ha använt en spade som tillhygge.

24 August 2016 | 22:51:00


Kommunen svarar om hoten mot parkarbetarna

"Självklart ser vi allvarligt på det här", säger Per-Olof Rask på Västerås stad, med anledning av hoten som parkarbetare mötts av i stadsdelarna Bäckby och Råby.

24 August 2016 | 16:45:00


Festlig invigning av nyheter på Strömsholm

Hästsjukhuset på Strömsholms djursjukhus har fått en rad nya faciliteter. Bland annat en stor röntgenapparat för hästar.

24 August 2016 | 16:31:00


Emil ska plocka hem medaljer i Paralympics

Vid Paralympics i London tog Emil Andersson från Arboga brons i bordtennisens singel. I år tror han att motståndet blir tuffare.

24 August 2016 | 16:31:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam