Nyheter

Efter rymning på väg till Salberga – kriminalvårdare åtalas

En kriminalvårdare kommer att åtalas misstänkt för tjänstefel efter att en morddömd man rymde i Laxå från en fångtransport som var på väg till Salbergaanstalten i Sala.

19 December 2018 | 09:36:00


Julkalendern del 19: Den hemliga grottan

Där får Tonje höra hur det låter när man sjunger med ett vattenfall och Heidi berättar om när hon flyttade från dalen. För ca 7-13 år.

19 December 2018 | 06:00:00


Vikariebrist i skolan gör lärare sjuka

Frånvarande lärare inom grundskolan i Västerås ersätts inte alltid med vikarier från Vikarieförmedlingen. Det bidrar till stress och ökad sjukfrånvaro, menar facket.

19 December 2018 | 05:24:00


Anlagd bilbrand på Hovdestalunds kyrkogård

En bil som stod parkerad på Hovdestalunds kyrkogård i Västerås totalförstördes i en eldsvåda vid tretiden natten mot onsdagen.

19 December 2018 | 05:21:00


Man bestulen och slagen med batong

En man blev bestulen på sin mobiltelefon och slagen i huvudet med batong på Bjurhovda i Västerås strax före klockan 00.30 natten mot onsdagen.

19 December 2018 | 05:12:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam