Nyheter

Vindsbrand i villa

En villa på Perrongatan, i Tillberga norr om Västerås, började brinna vid midnatt natten mot onsdagen.

26 October 2016 | 00:39:00


Teljebäck om Celsings avgång: Behöver en nytändning

Enligt Västmanlandsmusikens ordförande Anders Teljebäck (S) behöver organisationen en nytändning. Därför tror han att musikerna accepterar det avgångsvederlag på cirka 1,5 miljoner som direktören Dag Celsing får när han slutar.

25 October 2016 | 17:27:00


Dag Celsing lämnar Västmanlandsmusiken

Den omstridda direktören för Västmanlandsmusiken, Dag Celsing, lämnar sitt uppdrag efter en överenskommelse idag. Organisationen behöver en nytändning enligt ordföranden Anders Teljebäck (S).

25 October 2016 | 16:03:00


Västeråsare ställde ut på Louvren i Paris

Att ställa ut sin konst på ett av världens mest berömda konstmuseer, Louvren i Paris, är för de flesta bara en dröm. För Cathrine Öberg blev det verklighet i helgen.

25 October 2016 | 15:14:00


Fusk med intyg för att få jobb som bemanningsanställd

För att få jobb som bemanningsanställd på till exempel lager förekommer fusk med olika intyg, som studiebevis. Det visar P4 Västmanlands granskning.

25 October 2016 | 14:15:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam