Nyheter

Gabriel Wikström om vägen tillbaka från sin utbrändhet

Västeråsaren Gabriel Wikström (S) lämnade sitt uppdrag i regeringen på grund av hälsoskäl. I en intervju berättar han om sin syn på vad som hände och hur han mår idag.

11 December 2017 | 16:50:00


Många västeråsare på Liberalernas listor

Nu har Liberalerna i Västmanland röstat fram sina riksdagskandidater inför valet nästa år.

11 December 2017 | 14:49:00


Aly Keitas Östersund möter Arsenal

Idag blev det klart att Östersund möter Arsenal i sextondelsfinalerna i Europa League, något som målvakten Aly Keita från Västerås ser fram emot.

11 December 2017 | 13:37:00


Kalle från Riddarhyttan leder årets Musikhjälpen

Ikväll drar årets upplaga av Musikhjälpen igång i P3 och SVT. Från en glasbur i Umeå kommer bland andra Skinnskattebergsfödda Kalle Zackari Wahlström leda insamlingen.

11 December 2017 | 12:00:00


Stensjömordet: Salabon får skärpt straff och utvisning

Hovrätten skärper straffet till 13 års fängelse och 50-åringen kommer efter det att utvisas ut ur Sverige.

11 December 2017 | 11:11:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam