Nyheter

”The Mauler” taggad inför ny match

Alexander "The Mauler" Gustafsson från Arboga har fått en ny match. Den 30-årige UFC-stjärnan möter brasilianen Glover Teixeira den 28 maj.

28 February 2017 | 15:27:00


Grönsaksbristen kan snart vara avvärjd

Grönsakskrisen verkar vara över. Efter dåligt väder i Spanien börjar det nu bli bättre. Det säger Robert Göthberg på en livsmedelsbutik i Västerås.

28 February 2017 | 15:18:00


Husspekulant kände sig lurad när Aroseken sålde villa till anhörig

Aroseken sålde en villa till en anhörig till en av Arosekens anställda. Det här upprör västeråsaren John Fredriksson, som också var spekulant på huset, men som hade fått besked om att det skulle läggas ut för försäljning via mäklare.

28 February 2017 | 14:07:00


Posthanteringen leder till problem för handlare

Posthanteringen börjar bli ett problem för matvarubutiker, det menar ICA-handlaren Mats Andersson på ICA Grytan i Västerås.

28 February 2017 | 13:07:00


Man räddad ur brinnade lägenhet på Öster Mälarstrand

En 26-årig man fördes till sjukhus med rökskador efter en brand i en lägenhet på Öster Mälarstrand i Västerås. Enligt sjukhuset fick han bara lindriga skador.

28 February 2017 | 11:54:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam