Nyheter

Smittsam sjukdom som drabbar bin nu i Västerås

Två nya utbrott av den smittsamma sjukdomen Amerikansk yngelröta som drabbar bin, har konstaterats i Västmanland, i Västerås kommun.

1 October 2016 | 12:48:00


Nya tider för caféet i Västerfärnebo

Idag får caféet i Västerfärnebo nya ägare. Samtidigt flyttar Svartådalens bygdeutveckling sin verksamhet.

1 October 2016 | 11:00:00


Polisen fick stopp på gäckande fyrhjuling

I natt fick polisen äntligen stopp på en fyrhjuling som under en tid kört runt och stört i olika bostadsområden i Västerås.

1 October 2016 | 08:04:00


MDH-forskare: Fördomar mot invandrare hindrar jämställdhet

Mehrdad Darvishpour på Mälardalens Högskola vill se obligatorisk jämställdhetsutbildning på landets skolor och högskolor.

1 October 2016 | 07:55:00


18-åringen omhäktad för mordet i Arboga

Den 18-årige man som misstänks för inblandning i mordet och mordförsöket vid en sommarstuga i Arboga i augusti har blivit omhäktad.

30 September 2016 | 16:37:00


Reportage

Textila material och smycken på Gläntan

Att utvecklas i sin egen takt. Det är inte så lätt som det kanske kan tyckas. Vi har alla olika förutsättningar och intressen. Vi är bra på olika saker.
Vi ser en utveckling i sonens fotbollslag, det är inte så många som tittar på traktorn som åker förbi Silvervallen längre. Bollen och spelet är oftast mer intressant.
Vi hade match mot VIK häromsistens, rätt vad det är ser jag en av motspelarna traska av planen med en mask i handen som han lägger ner utanför planen, bakom hans rygg fortsätter matchen. Men så fort han har räddat masken från dobbarna på fotbollsskorna så är han med igen.

Ibland får jag säga mig själv, att de är bara 7 år, fast ibland måste vi ledare påminna varandra. För det händer att man blir för inne i matchen och ”allvaret” att man missar det här med ålder och koncentrationsförmåga. Men kul är det. Och vi ser hur barnen utvecklas, och hur alla är med och gör sitt bästa, efter bästa förmåga.

Emma gör  sitt bästa på gymnastiken och kom hem efter träningen igår och berättade stolt att hon ska få vara med på tre varv på gymnastiktävlingen i helgen. Det finns nog inget som värmer en förälder som när man ser att ens barn är nöjd och trivs med det dem gör. 

Någon som också trivs med det hon gör, är Lena Muschött. Lena har ända sedan skoltiden tyckt om textilt material. Lena har ställt ut sina alster vid ett flertal tillfällen tidigare. Men nu kommer hon att visa upp sina alster på Galleri Gläntan för första gången. Lenas dotterdotter Jenny Normark-Momquist kommer att visa handgjorda smycken.

Text: Nina Nilsson

Reklam